Saturday, April 12, 2014

Officially 20 years-old now.. :D

Assalamualaikum...

Pada tarikh 4 April 2014 iaitu pada hari Jumaat, aku dah officially 20 years old..waahhhh...dah msuk dalam kategori puluhan dah...hahaha...but still muda lagi ok..anyway, HAPPY BIRTHDAY!!!


the most fun tentang birthday aku kali ni ialah semua org dlm kelas social pada hari jumaat tu nyanyikan lagu happy birtday untuk aku..waaaa...I'm touched.. sekali ngan sir Mujeeb nyanyikan birthday song..malu I..femes pulak tetibe..huahuahua... 

video

I do really like this video... hehehehe..so, lepas jumaat tu, aku pun bergerak ke KL..pergi rumah mak saudara aku..perghh..skema giler aku mengeja..hahaha...abaikan..maka berangkatlah aku seorang diri ke KL..cewahh..puitis gitu ayat aku.. rasa macam nak bagi penampar kan??hahaha...sepatutnya dah rancang nak mintak tlg abang Is ambik kat KTM segambut..tapi dia pulak ada sudden urgent business...so, aku cuba menenangkan diri untuk pergi KL sorang2..walaupun dalam hati aku ni dah macam gambar kat bawah ni..

erk..bukan la tetibe aku berubah jadi pikachu walaupun nama aku pun pika..tapi reaksi aku mcm reaksi pikachu ni..
so, aku kuatkan hati..cewahh..curlass ayat aku ni..then, my aunt call..she said she will pick me up at Putra Station..then, I was like... huhhh..so relieve..sampai je kat rumah mak sdare aku tu, she said happy birthday and I got a present..guess what.. I got teddy bear walaupun dah besar panjang kan..ada aku kesah..
muka teddy bear aku tak la sedih macam ni..tapi ada love la kat tgh2 tu..
muka teddy bear aku lebih kurang macam ni..comel je..ahakkksss..jangan jeles ok..

keesokkan malam, mak sedare aku yang lagi sorang bawak aku jalan2 kat giant depan rumah..giant je??eh eh..aku tak de la cakap macam tu..hahaha...then dia cakap mak alang belanja satu barang..and that time I was like, REALLY???

reaksi kat luar biasa2 je...
tapi kat dalam dah macam... tak tahu macam mana nak describe...

dalam hati dah berguling-guling macam ni..hahaha...
so, ak end up dekat bahagian baju..and she choose me a shirt..no no no..bukan shirt..tapi kemeja..after cuba 2 helai kemeja, aku pilih satu sebab kemeja lagi satu tu besar baq hang..dah x de saiz yang kecik..so, aku ambik satu je..then, aku cakap kat mak cik aku, aku ambik yang kain cotton tu je la..sebab yang tu kena dengan saiz aku..tapi sebebnarnya dalam hati, aku excited terlebih ada orang belikan baju selain daripada parents aku..hahahaha..

macam ni la gaya dalam hati aku..macam mintak penampar kan??hahaha...
lepas dah pilih, aku pun baru tengok harga baju tu..mak aiii..mahal nye..

kat dalam hati, reaksi aku dah macam ni..tapi kat luar, buat biasa2 je..hahaha..
baju biasa2 je aku tengok..kain pun tak tebal sangat..memang la tak sampai 100 harga baju tu..in fact tak sampai pun 50..tapi bagi aku rm45.90 tu dah mahal kot..baju tu biasa2 je..ok..done shopping..

aku tinggal kat rumah mak sedare aku tu just for 3 days..tapi, sumpah..bosan giler..aku duk sorang2 je lam rumah tu sebab semua orang kerja..so ak end up tengok tv and online..tak lupa juga main game..bila aku dah boring dengan semua tu, aku end up jadi macam gambar kat bawah ni...

nampak tak betapa aku boring duk kat umah tu...
then,hari selasa tu, mak alang hantar aku balik UPSI..sesampai di kampus upsi, kerja2 menunggu aku kat bilik..tapi sebenarnya bila dah duduk sorang2 dalam bilik ni or ayat yang lebih tepat ialah sorang2 lam rumah ni, boring jugak..tak buat kerja pun..tak tahu la kenapa..tapi bila mengadap laptop nak buat assignment, aku selalu end up dengan sesuatu yang tak sepatutnya aku buat..nak tahu apa??tengok kat bawah ni..

baru mengadap kejap,aku dah menguap nak tidur..walaupun aku ni sebenarnya dah terlebih tidur..
so, sampai sekarang kerja aku tak siap2 lagi..aku kena struggle lebih ni untuk siapkan before habis cuti..chaiyok2..macam ni la aku habiskan cuti aku dan sambut anjakan umur aku..hahaha...





6 comments: