Tuesday, September 10, 2013

permulaan hidup di UPSI....

            Hari pertama pendaftaran..lps tu dpt kunci rumah..blok KHAR 6-4-2 (2)...memang sayup kat atas..nak putus nyawa angkat barang sampai tingkat 4..memang naya la ak sem ni nak turun naik..lps tu unpacked barang..kul 4.30 kena kumpul kat dewan KHAR untuk taklimat orientasi..lps habis taklimat,balik bilik...rehat kejap sebab malam tu ada raptai bacaan ikrar..boring la jugak..duduk je..second day, dari pagi sampai petang ada sesi ceramah pasal semua benda yang budak baru macam kitorang kena tahu..sambung pulak malam tu..kul 12 jugak la baru sampai bilik..semuanya sebab beratur nak tunggu bas punya la lama..rakyat KHAR pulak mmg teramat ramai..third day, memang berchenta la kitorang dengar taklimat segala bagai tu..tahan je la mengantuk dengar taklimat tu..walaupun penting tapi mengantuk tetap mengantuk beb..mana boleh tahan..tapi nak tidur memang tak la..akak-akak ngan abang-abang RSK tu bukannya boleh kira..main tangkap gambar orang tidur je kerja diorang..nasib baik aku tak buat gimrama kat dalam dewan tu..ahakkss..lps taklimat terakhir malam tu,habislah seksa kami untuk orientasi UPSI..ingatkan boleh la rehat..rupa-rupanya,ada pulak minggu jalinan siswa untuk kolej kediaman..aduii la...minggu jalinan ni smpai la hari jumaat..best la jugak walaupun penat..abang-abang and akak-akak MMK memang sempoi..MMK tu Majlis Mahasiswa Kolej..hari sabtu bacaan ikrar..semuanya berjalan dengan lancar..so,rasmilah kami sebagai mahasiswa mahasiswi UPSI..
                Second week kat sini..hari pertama start kelas..kelas aku pukul 2 ptg..x kn 2 pagi kot..agak-agak la..hehehe...pergi la kelas dengan sempoinya..alaaa..awal lagi..sampai kat blok 10 tu,mula cari kelas..naik tingkat 2.."ehh..ni pejabat profesor je ni..mana bilik kuliah??" dah mula gabra dah ni..dah nak kul 2 ni..karang lambat pulak pi kelas..cari punya cari..tak jumpa jumpa..habis semua orang yang selisih dengan aku,semuanya ak tanya mana BK22..tapi semua tak tahu..apa daa...tapi tak pe..boleh rilek lagi..tak nangis la..ahakkss..pastu terserempak la dengan sorang budak ni..dia tanya aku mana BK22..aku pun cakap la "tengah cari gak ni.." so, kitorang pun sama-sama la cari..pastu jumpa lagi sorang budak..kali ni budak lelaki..rupa-rupanya dia pun sesat macam kitorang..satu kelas pulak tu..so,jalan la sama-sama cari kelas..pastu sampai la ke kelas BK20..kat situ rupa-rupanya satu kelas sesat..ingatkan aku sorang je yang sesat..rupa-rupanya satu kelas sesat..lawak lawak..yang paling lawak,rupa-rupanya BK22 kat tingkat 2 blok tu memang tak wujud..apa daa punya system tulis dalam jadual kitorang BK22..lps tu kami disuruh masuk ke BK20 tu..lepas masuk kena tunggu lecturer pulak..tunggu punya tunggu,dalam pukul 2.45 ptg barulah lecturer kitorang masuk..nama dia KA..stands for what, jangan tanya..panggil KA je..ni lagi satu lawak..KA pun sesat jugak..45 minit dia cari kelas tak jumpa..hahaha..lawak lawak..first class pun dah macam-macam jadi..tu baru hari pertama kelas..aku tak tau la apa akan jadi untuk hari-hari yang sterusnya nanti..nasib baik la KA tu jenis yang sempoi..rilek la sikit kitorang kat dalam tu..nasib baik aku tak balik je masa tak jumpa kelas tu...baru aku perasan,ak memang sama-sama sesat dengan budak lelaki kelas aku tu..cuma tak tergerak hati nak tanya dia budak kos apa..hahaha..lawak seh..dan dia la satu-satunya kumbang dalam kelas kitorang..kesian..siapa la yang bahagikan budak psikologi ni..kesian dia tercampak sorang-sorang dalam kalangan bunga-bunga ni..ahakkksss..hehehe..dah dah..dah banyak dah cerita..tadi pun kitorang ada meeting dengan akak-akak and abang-abang senior untuk kos psikologi..dapat kenal akak-akak and abang-abang..so,tak ada la nanti terkial-kial nak cari orang nak tanya pasal kos ni..so,sekarang ni kiranya aku dah tahu apa yang aku nak buat seterusnya..chaiyok!!! aku boleh harungi semua ni..smile always..and chill je..kan??kan??kan??hehehe..okey la..bubye.. :)

No comments:

Post a Comment